Amazon Kindle Fire bestormt tabletmarkt

Dit artikel delen:

Amazons tablet Kindle Fire zal het laatste kwartaal van 2011 de tweede plek van de tabletmarkt behalen. Dat zegt onderzoeksbureau iSuppli. De Android-tablet zou een marktaandeel van 13,8 procent behalen door de verkoop van 3,9 miljoen tablets in een kwartaal. Op de eerste plaats staat Apple's iPad en op de derde plek komt dan Samsung met zijn Galaxy-tablet.

Kindle Fire is pas twee weken uit en dat betekent dat het een erg populair apparaat is. Apple heeft een marktaandeel van maar liefst 65,6 procent, maar zal de Kindle Fire wel als grote concurrent moeten gaan zien. iSuppli verwacht dat de iPad 2 een aanzienlijk lagere prijs krijgt, zodra iPad 3 uitkomt, omdat Kindle Fire met 199 dollar per apparaat in een erg lage prijsklasse zit. Het is zelfs minder dan de productiekosten van 201,70 dollar.

In 2011 is de verkoop van tablets aanzienlijk toegenomen. Waar er in 2010 nog 17,4 platte pc's over de toonbank gingen, zullen dat er dit jaar wereldwijd 64,7 miljoen zijn.

Kindle Fire

Kindle Fire is een goedkope tablet, die voor 199 dollar beter betaalbaar is voor het bedrijfsleven dan de iPad, die nog steeds rond de 500 dollar kost. Amazons tablet Kindle Fire is zakelijk in te zetten door een van de tienduizend apps te downloaden in de Amazon Appstore. Er kunnen documenten op worden bekeken en ge-emailt via wi-fi. 3G is niet beschikbaar op de tablet. Een belangrijk verschil met iPad is dat er gemakkelijker bestanden op de tablet kunnen worden gezet met een usb-kabeltje. Er kan Quickoffice op worden gedraaid, waardoor Microsoft Office-programma's gebruikt kunnen worden.

Amazon.nl

De geruchten dat Amazon naar Nederland komt, en daarmee een grote concurrent van Bol.com wordt, worden steeds sterker. Er zou volgens een marketingbureau dat veel doet voor Amazon, een Nederlandse marketingafdeling komen en daarnaast een Nederlandse versie van de webwinkel. In de zomer van 2012 zou deze website online gaan. Er zijn nog geen plannen voor een verdeelcentrum in Nederland, want mogelijk zullen Britse en Duitse distributiecentra hiervoor zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De tablet zal niet zo zeer geschikt zijn voor het bedrijfsleven. Het is een tablet die gemaakt is met Android als besturingssysteem maar met een Amazonlaag erover.
Het is de bedoeling dat je deze tablet koopt om boeken te lezen, films, te kijken, magazines aan te schaffen etc.
Daarom is hij ook zo goedkoop..De content die via Amazon.com aangeboden wordt en heel makkelijk te previewen en te bestellen is op de Kindle, daar wordt aan verdiend.

Mies, je geeft zelf het beste argument waarom een dergelijke tablet HET device is voor een groot deel van management laag en overheid. Merendeel van de gebruikers gebruikt alleen de functie LEZEN (denk eens aan business case iPad's voor eerste kamer of diverse gemeente raden) eventueel aangevuld met de handigheid COMMENT.
Aangevuld met wat apps (BI,Workflow) kun je met beperkte investering en lage kosten (beheer) een behoorlijk deel van de medewerkers met een device voorzien wat past bij hun werkzaamheden.
Trouwens... misschien maken we hiermee ook een eind aan de het fenomeen Excel tijgers....

Heb deze vorige week in mijn handen gehad, en ik moet zeggen best een leuk ding. Maar kan in mijn ogen niet tippen aan een IPAD of Galaxy tab. Vond het touchscreen een beetje stroperig en 7" aan de kleine kant. Maar gezien de prijs zal het wel een topper worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-05T14:50:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.