Intel brengt mobiel besturingssysteem op chip

Dit artikel delen:

Intel heeft een nieuwe chip gemaakt waarop een mobiel systeem gezet kan worden. De chip heet Medfield en kan gebruikt worden in zowel tablets als smartphones. Het bedrijf hoopt hiermee populariteit te winnen en op te concurreren tegen de chips van Nvidia, Quallcomm en Samsung.

Medfield is anders dan andere chips in de Atom-lijn van Intel, omdat voor het eerst een mobiel systeem op een chip kan. Intel hoopt hiermee de aandacht de krijgen van mobiele telefoonfabrikanten, omdat het bedrijf tot nu toe vooral in pc's en servers een sterke speler is. Producten die van de chip gebruik maken worden volgens Intel aangekondigd in de eerste helft van 2012.

Medfield is de derde generatie Atom-chip can Intel en volgt de Moorestown chip op. De Medfield system-on-a-chip (soc) neemt het op tegen concurrenten zoals het Britse ARM. Meer technische informatie over Intel Medfield is te lezen op de website van Technology Review.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Komt hier de doorbraak waar de hele wereld op zit te wachten? Een chip die universeel ingezet kan worden voor Informatie èn Communicatie Technologie waarmee onze industrie al decennia pronkt maar waarvan ze nog steeds niet de integrale veren wil/kan plukken . . . Een chip die middels een goed ontworpen(!) besturingssysteem hardware en toepassingssoftware met elkaar verbindt?

Na de milieukersttoespraak van de koningin alweer een positief geluid met bijna net zover strekkende (potentiële) gevolgen.

Wanneer Nelie Kroes de chip adopteert namens Europa kunnen we eindelijk goede, universele software gaan maken. Volgens een goede, universele, gebruik(ers) gerichte architectuur natuurlijk. Want daar zou ieder project mee moeten beginnen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-27T11:07:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.