Greenwheels vervangt autosleutel door app

Dit artikel delen:
Greenwheels app

Deelautoleverancier Greenwheels lanceert een iPhone-app om deelauto’s te openen met een mobiele telefoon. De app laat zien waar in de buurt een auto beschikbaar is en kan via een internet de centrale deurvergrendeling bedienen. De applicatie is ontwikkeld door de Haagse app-bouwer Noodlewerk.

Greenwheels is wereldwijd de eerste die auto's laat openen met een mobiele telefoon. De app geeft de beschikbaarheid van de auto's aan op een Google-kaartje. De kortste route naar de auto wordt berekend en tot een minuut voor vertrek kan een auto worden gereserveerd. Daarnaast is er een overzicht te vinden waar de huidige reserveringen kunnen worden verlengd, gewijzigd of geannuleerd. De applicatie maakt het voor alle Greenwheels-abonnees een stuk eenvoudiger om direct een auto te vinden en te reserveren. Naast personenauto's kunnen er bij Greenwheels ook bestel- en elektrische auto's worden gereserveerd.

De app is alleen beschikbaar voor de iPhone. Hiervoor werd gekozen omdat een groot aantal  Greenwheels-abonnees gebruik maakt van een iPhone. De app is gebaseerd op de mobiele website van Greenwheels. Deze kan door elke smartphone worden gebruikt.

Greenwheels

In 1995 introduceerde Greenwheels als eerste de deelauto in Nederland. Dagelijks maken tienduizenden klanten gebruik van de tweeduizend deelauto's, omdat dit goedkoop, makkelijk en milieuvriendelijk is. Met vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk behoort Greenwheels wereldwijd tot de vier grootste deelautobedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan de auto ook niet door een app vervangen? Dan praat je natuurlijk pas echt over Green Wheels.....

@Ruud,


natuurlijk kan dat, sterker nog die is er al lang en dat heet videoconferencing.

wellicht ten overvloede wat achtergrond info:

Over videovergaderen en beeldbellen wordt al meer dan dertig jaar geschreven. Tot nu toe is dat het belangrijkste wapenfeit geweest. De vraag is er echter of er een keerpunt is bereikt door beeldbellen met de smartphones. In de aanloop naar dat keerpunt is er een aantal beeld- en videodiensten geweest die de weg ertoe geëffend hebben. Dat is gebeurd door gratis beldiensten als Skype die met de webcam spraakcommunicatie met video mogelijk hebben gemaakt. Inmiddels hebben diverse smartphones het beeldbellen als geïntegreerde dienst opgenomen in de toesteleigenschappen. De integratie van camera en videorecording in een smartphone heeft het tot een ‘low cost’ en competitieve eigenschap gemaakt.

Waarom heeft Green Wheels geen App voor Android?? Maakt het niet of maak het voor beide marktleiders.

Android is met 56,1 procent wereldwijd marktleider in mobiele besturingssystemen. Het besturingssysteem heeft in een jaar tijd een groei van 45 procent gemaakt. iOS volgt met een marktaandeel van bijna 23 procent en haalt Symbian in. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van onderzoeksbureau Gartner.

Android was in het eerste kwartaal van 2011 ook al marktleider, maar toen met 36,4 procent. Het besturingssysteem heeft dus een grote groei doorgemaakt en heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan de helft van de markt in handen gekregen.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/besturingssystemen/4508996/1277048/android-zet-marktgroei-begin-2012-door.html#ixzz1vWHssOPZ

"Maak het niet of voor beide marktleiders" vind ik een beetje kort door de bocht.
Misschien dat de meeste GreenWheels abonnees inderdaad wel een iPhone hebben.
Ik heb geen aandelen Greenwheels maar ik kan me ook voorstellen dat het een heel valide strategie is om met de iPhone App ervaringen op te doen en vervolgens apps voor andere mobiele platformen te ontwikkelen (dan ook graag Windows 7 Mango :-). Alles tegelijk uitbrengen is dus helemaal niet zo vanzelfsprekend.

By the way, dat zou pas een killer app zijn, een iPhone App emulator voor Android en Windows Phone 7. Dan hoef je ook als niet iPhone bezitter op het gebied van Apps niks meer te missen .. Maar dit is misschien te ambitieus, weet niet of dit technisch haalbaar is.

Er is helaas nog geen app-ontwikkelgereedschap die voor alle mob-OS'en tegelijkertijd in één druk op de knop de app-software genereert.

In die zin is Android door het continue upgrade proces en de vertraging die de leveranciers die tussen Google en de markt zitten niet zo aantrekkelijk.

Daar komt nog bij dat de hardware die dat vaak niet volgt en dus Android toestellen een korte gebruikslevensduur hebben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-18T15:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.