Ericsson test LTE in vliegtuig

LTE 4G

Uit een pilot van telecomleverancier Ericsson blijkt dat het mogelijk is om met 700 kilometer per uur op het internet te surfen met lte. Dit is de vierde generatie mobiel breedband (4G). Ericsson deed deze test in een vliegtuig. Deze resultaten worden gebruikt om te bepalen of aan alle voorwaarden wordt voldaan om met lte op het internet te surfen in hogesnelheidstreinen.

4G realiseert de hoogste snelheid in mobiele communicatie ooit gemeten. Lte-netwerken kunnen wel een snelheid halen van 100 Mbps. 'We hebben een hogesnelheid 4G-verbinding getest in een vliegtuig dat laag bij de grond vloog', zegt Ola Melander, master project manager voor onderzoek en ontwikkeling bij Ericsson. 'We evalueren continue onze systemen en dit was een goede mogelijkheid om een 4G-netwerk te testen. We deden dit in Zweden. Het commerciële netwerk voor de test was niet aangepast aan extreem mobiel testen. Onze radio- en core-netwerkproducten lieten zien dat ze het aankonden en het was goed om te zien dat dit geen slechte invloed had op de prestaties.'

Voor de test namen twee Ericsson-engineers uitgerust met pc's met lte-dongles in het vliegtuig plaats. Het vliegtuig vloog driehonderd meter boven de grond en er werd gekeken of het Doppler-effect invloed had op de prestaties en de stabiliteit van de videostream. De pc's konden verbinden met internet met een maximale verbindingssnelheid van 19 Mbps.

Flying LTE (Ericsson)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een weinig relevante test, omdat de afstandsoverbrugging bij de huidige frequentes, 2600Mhz, maar zeer beperkt is. Het vliegtuig is zo uit de reikwijdte van een LTE zender.

Daarnaast het zal nog lang duren voor dat er een aards dekkend netwerk is, dus voor vliegtuigen zal dat ale helemaal niet gaan gebeuren. Als idee van kijken of het kan zo'n test best leuk.

Weet niet of het een vergelijkbare test was (de details in het persbericht ontbreken), maar Alcatel-Lucent heeft dat reeds een jaar geleden gedemonstreerd:

http://www.telekom.com/media/company/107626

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-02T16:45:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.