Managed hosting door True

Telecomsector start inruilactie oude mobieltjes

De Nederlandse telecomsector roept iedereenop zijn oude mobiele telefoons in te leveren tijdens de Nationale Retourweken. Deze toestellen worden gerecycled en leveren nog geld op, eventueel zelfs voor het goede doel. De actie loopt tot en met 15 juli; oude toestellen zijn in te leveren bij een van de ruim duizend telecomverkooppunten. Ze kunnen ook in een PostNL-brievenbus worden gestopt. Deelnemende partijen zijn KPN, T-Mobile, Vodafone, Telfort, Hi, BelCompany, Phone House, Telecombinatie en GSMLoket.

De Nationale Retourweken worden georganiseerd door telecomvakblad Connexie Magazine. Elke deelnemende winkelier heeft zijn eigen actie, variërend van een hoge inruilkorting bij het afsluiten van een abonnement tot aan het ten goede laten komen van het inruilbedrag aan Stichting KiKa of Warchild.

Een overzicht van de deelnemers aan de Nationale Retourweken en hun individuele acties zijn te vinden op www.nationaleretourweken.nl.

Recycling

Jaarlijks worden er in Nederland ruim vijf miljoen mobiele telefoons verkocht waarvan er naar schatting slechts zo’n achthonderdduizend retour komen via allerlei acties. Dit betekent dat er nog elk jaar vier miljoen telefoons in de keukenlaatjes terecht komen. In de twintig jaar na de start van het gsm-netwerk in 1994 zijn er nog zo’n dertig miljoen oude telefoontjes ergens in de Nederlandse huishoudens verstopt. Deze toestellen zitten vol schaarse grondstoffen, die gerecycled kunnen worden. Zo’n oud toestel levert, ook als het kapot is, circa 1,50 euro op voor het goede doel. Recentere modellen kunnen worden ingewisseld voor geld op de bankrekening, aldus Connexie Magazine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gezien het Nederlandse milieubewustzijn zijn al die oude mobieltjes met alle giftige, schadelijke troep die er in zit waarschijnlijk via de grijze container op de afvalhoop of in de vuilverbrander beland.

Tsja, thuis hoeven we niet ISO 14001 of WEE compliant te zijn... Dus spoelen we nog van alles door of gooien het in de vuilbak..... Jammer.

Goed initatief als ze nog in de la liggen. Lever ze in mensen ! Ik hoop alleen wel dat ze niet uit elkaar moeten worden gehaald d.m.v. kinderarbeid in India of zo......wie checkt dit?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-02T16:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.