Juffen en meesters op techniekles

Tachtig docenten kregen afgelopen zaterdag techniekles van Technika 10. De stichting hoopt dat de docenten na de workshops hun technieklessen interessanter kunnen maken.

Technika 10 Nederland stuurde vorige week zaterdag tachtig juffen en meesters op techniekles. Deze deelnemers aan de Open School Technika 10 kregen te horen hoe ze met een groep kinderen een animatiefilmpje maken en websites en computerspelletjes bouwen. Ook leren ze hoe ze met een groep kinderen kunnen zagen, boren, timmeren of solderen.

De bedoeling is dat de juffen en meesters na de workshops de ict- en technieklessen aantrekkelijker en uitdagender kunnen maken. Directeur en medeoprichter van Technika 10 Nederland Mieneke Knottenbelt: “Wij horen vaak van docenten dat er vooral voor de onderbouw van het vmbo geen leuk lesmateriaal is. Ons lesmateriaal sluit aan op de belevingswereld van kinderen en met name op die van meisjes. Aangezien het om techniek gaat vinden jongens het al snel leuk”.

Technika 10 organiseert al twintig jaar techniekactiviteiten voor meiden van 8 tot 15 jaar, begeleid door vrouwen. De stichting ontwikkelt educatief materiaal en geeft scholingscursussen aan volwassenen die met kinderen en jongeren werken. Met een jaarlijks bereik van 3.500 volwassenen is Technika 10 Nederland inmiddels een van de grotere aanbieders van (nascholings)cursussen techniek en ict, gericht op het onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet alleen in de onderbouw van het vmbo hebben docenten en leerlingen behoefte aan aansprekend lesmateriaal op het gebied van techniek en ict. Ook in het basisonderwijs maken de scholen gebruik van het lesmateriaal van Technika 10 Nederland.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-06T10:23:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.