Managed hosting door True

Zilver voor TU Twente bij WK Programmeren

Studenten van de TU Twente hebben de zilveren plak behaald bij een programmeerwedstrijd in Tokyo. Totaal namen 6100 teams van ruim 1750 universiteiten deel.

De Enschedese ploeg bestond uit Erik-Jan Krijgsman, Boris de Wilde en Kamiel Cornelissen, studenten in de laatste fase van hun opleiding wiskunde. Ze kwamen als enige Nederlanders door de voorrondes heen.

In de ACM World Programming Finals in Tokyo wist het team zes programmeerproblemen in vijf uur op te lossen. De problemen waren van algoritmische aard en moesten van de wedstrijdleiding worden opgelost met behulp van de talen C/C++, Java of Pascal. De inspanningen resulteerden in de zevende plek van het eindklassement. Dit was goed voor een zilveren medaille. Eén tot en met vier winnen goud, vijf tot en met acht zilver en negen tot en met twaalf brons. De wedstrijd werd gewonnen door studenten van de Universiteit van Warschau.

Het team van TU Twente won vorig jaar in de zelfde samenstelling een gouden medaille. Ze werden ook nu begeleid door een vrijwilliger van hun faculteit, Eljakim Schrijvers. "Het oplossen van de vraagstukken gebeurde vaak met ‘brute force' zonder dat we bewezen hadden dat het snel genoeg was."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-19T11:57:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.