Managed hosting door True

TUe werkt samen met Indiase universiteit

De Technische Universiteit Eindhoven biedt samen met de Manipal University in India een tweejarige masterstudie aan. Studenten die deelnemen aan de studie studeren één jaar in India en één jaar in Eindhoven en krijgen van beide universiteiten een diploma.

De TU Eindhoven zocht een samenwerkingspartner, omdat de universiteit een internationaler karakter wil krijget. "Het College van Bestuur kwam met het idee om te werken met zogenoemde preffered partners", zegt Jos Baeten, hoogleraar informatica aan de TUe en betrokken bij het project. De keuze viel op een universiteit in India, omdat daar de kwaliteit op het gebied van softwareontwikkeling hoog is. "De topuniversiteiten in India gaan geen programma met je aan. Die zijn al top", zegt Baeten. De Manipal University behoort tot de subtoppers. De sponsors van de studie, Philips, Capgemini en Cordys, hadden al goede contacten met de universiteit.

De studie is in eerste instantie alleen bedoeld voor studenten uit India. De studenten moeten na de studie drie jaar aan de slag bij één van de drie sponsors. In september is de studie met acht studenten gestart. Volgens Baeten is het initiatief goed voor de Nederlandse economie, omdat hier nog altijd te weinig studenten van school komen om alle vacatures te vervullen.

Baeten ziet weinig verschillen tussen het curriculum van de universiteiten in India en Nederland. "Het is in India een beetje ouderwets en lijkt wat meer op het hbo. Ze hebben op de universiteiten namelijk minder aandacht voor fundamentele principes." Volgend jaar september zullen deze studenten in Eindhoven het tweede deel van de studie gaan volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.