Managed hosting door True

Start praktijkstage voor Unix- en Oracle-specialisten

Oracletalent

Detacheerder en consultant Unacle noemt zijn trainingsprogramma om Oracle en Unix-talenten op te leiden een succes. Vijf kandidaten zijn aan de tweede fase van het programma begonnen en gaan nu stage lopen bij Nederlandse bedrijven. Na een trainingsprogramma van twee jaar zijn zij gecertificeerd Oracle- en Unix-specialist.

De eerste kandidaten die meedoen aan het trainingsprogramma van Unacle zijn begin augustus gestart bij een bedrijf. Unacle startte dit jaar met een trainingsprogramma dat jonge talenten in twee jaar klaarstoomt tot Unix- of Oracle-specialist.

De kandidaat krijgt daartoe eerst drie maanden een opleiding. Met het behaalde certificaat gaat hij vervolgens voor negen maanden in dienst bij een bedrijf. In het tweede jaar wordt een kandidaat opnieuw bij een bedrijf geplaatst. Dit gebeurt op detacheringbasis tegen gereduceerd tarief.

Praktijkstage

Begin augustus zijn er vijf kandidaten met de tweede fase, de praktijkstage, van het project gestart. In totaal doen er nu 10 talenten mee aan het programma. Deze talenten krijgen een contract van twee jaar en worden in die periode opgeleid tot Unix- of Oracle-specialist. Ze kunnen tijdens deze twee jaar bij verschillende dienstverleners en banken ervaring opdoen.

Aanslaat

De kandidaat kan er na deze twee jaar voor kiezen of hij bij de bedrijven in dienst gaat waar hij eerder stage gelopen heeft. Volgens Rob Strubbe, directeur van Unacle is dat ook de reden dat het concept aanslaat. De talenten krijgen de kans om snel gecertificeerd it-specialist te worden. Voor de klanten is het een manier om de talenten in het bedrijf te laten groeien, zonder dat er direct een dienstverband aan vastzit.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hh eindelijk... stages in de praktijk.
Dit vind ik een goed initiatief, investeren in mensen op welke vorm dan ook.

Nu nog werken aan de bijbenodigde cultuuromslag, zodat deze goedgetrainde mensen ook door ict-management de waardering zullen ontvangen die ze nodig hebben, en de ruimte krijgen om hun creativiteit te benutten op de (stage)werkplek.
Anders krijg je alleen hoog en goed opgeleide menselijke programmeer-robots, en dat houdt geen mens lang vol.

Zet 'm op Oracle

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.