Managed hosting door True

Enschede en Palo Alto zoeken samenwerking

 

De gemeenten Enschede en Palo Alto (Californië) gaan een economische samenwerking aan. Tijdens de handelsmissie High Tech Connections tekenden vertegenwoordigers van beide gemeenten een zogeheten 'memorandum of understanding'.

In de samenwerkingsovereenkomst spreken de gemeenten af de internationale expansie van startende technologiebedrijven in Oost-Nederland en Sillicon Valley mogelijk te maken. Verder willen de steden de uitwisseling van onderzoekers en studenten van de Universiteit Twente en Stanford University stimuleren. Ook zullen zogeheten best practices voor het te gelde maken van onderzoek worden uitgewisseld.

Wethouder van economische zaken Eric Helder: "De economische alliantie tussen Enschede en Palo Alto verstevigt de samenwerking tussen Twente en Silicon Valley. Het doel is om een snellere groei van werkgelegenheid te bereiken. We werken daarom niet alleen als steden samen, maar trekken op met partners als technologische bedrijven, Kamer van Koophandel en Kennispark Twente. De gemeenten hebben al langer een stedenband op cultureel gebied. Het is voor het eerst dat zij ook een economische relatie aangaan.

Missie

Een afvaardiging van de gemeente Enschede maakt deel uit van de ict-handelsmissie High Tech Connections die deze week San Francisco aandoet. De missie wordt geleid door staatssecretaris Frank Heemskerk van buitenlandse handel. In zijn gevolg reizen onder meer vertegenwoordigers van de Technologie Kring Twente en vertegenwoordigers van de Universiteit Twente.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2145798). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×