Managed hosting door True

Subsidie voor innovatieve ICT in onderwijs

Stichting TQ-NL stelt dit jaar voor de derde en laatste maal subsidies beschikbaar voor innovatief onderwijs met behulp van ict. In de afgelopen jaren heeft de stichting in totaal ca. 2,5 ton aan subsidiegeld toegekend aan twintig innovatieve ict-projecten.

In het schooljaar 2007-2008 kent de stichting TQ-NL nog één maal subsidies toe aan scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs die een innovatief onderwijsproject willen uitvoeren waarbij ict op een vernieuwende manier wordt ingezet.

Scholen kunnen tot 1 januari 2008 hiervoor een subsidie aanvraag indienen via de site. Het maximaal aan te vragen bedrag is 10.000 euro.  Stichting TQ-NL vindt het van groot belang dat leerlingen betrokken worden bij de vormgeving van hun onderwijs. De stichting doet daarom voor de beoordeling van de aanvragen een beroep op leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. De leerlingen zullen de ingediende aanvragen toetsen aan door henzelf opgestelde criteria, bijvoorbeeld ten aanzien van de aantrekkelijkheid van het project voor de doelgroep, de mate waarin de projecten vernieuwend zijn, bruikbaarheid van het project, et cetera en zullen vervolgens advies uitbrengen aan het Stichtingsbestuur.

Overdraagbaarheid van de projecten aan andere scholen is iets dat de Stichting zeer belangrijk vindt. Na afronding van een subsidiejaar publiceert de Stichting daarom alle projectresultaten en ervaringen in de vorm van  door de projectleiders opgestelde Good Practices, die vrij beschikbaar zijn voor andere scholen. De resultaten van het 1e subsidiejaar zijn te vinden op de website van de Stichting. 

Stichting TQ-NL is voortgekomen uit Stichting ThinkQuest Nederland, de organisatie die van 1999 tot 2002 de ThinkQuest ‘web'-strijden heeft georganiseerd. Doelstelling van de Stichting is het stimuleren van innovatieve Internetactiviteiten en -initiatieven die het Nederlandse onderwijs ten goede komen. Daarvoor stelt de Stichting drie jaar lang subsidies beschikbaar voor innovatieve onderwijsprojecten. Dit schooljaar kunnen voor de laatste maal subsidies aangevraagd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-02T11:11:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.