ICT-stagiairs genieten hoge stagevergoeding

Over het algemeen zijn studenten ontevreden met de vergoeding die ze krijgen op hun stageplek. Stagiairs die in de ict-sector ervaring opdoen zijn daarop een positieve uitzondering. Hun stagevergoeding zou in sommige gevallen zelfs hetzelfde zijn als die van een gemiddelde starter.

Studenten die stage lopen bij een bedrijf in de ict, hebben over het algemeen weinig te klagen over hun stagevergoeding. Terwijl de algemene gemiddelde vergoeding blijft steken tussen de tweehonderd en driehonderd euro, ligt het gemiddelde onder ict-stagiairs rond de vijhonderd euro. Dat blijkt uit onderzoek van Stageplaza.

Volgens Rogier Kind, creative consultant bij de stagebemiddelaar, komt het regelmatig voor dat ict-stagiairs tot wel achthonderd euro ontvangen. "Er schijnen zelfs uitschieters te zijn naar vijftienhonderd euro stagevergoeding per maand, ofwel een normaal starterssalaris. En bij sommige stages horen zelfs leaseauto's voor de ict-stagiair!" Hij merkt wel op dat het om geruchten gaat die hem tijdens netwerkdagen ter ore komen.

Krapte

De relatief hoge vergoeding van ict-stagiairs heeft voor een groot deel te maken met de arbeidskrapte in de sector. Ook in de technische branche en de accountancy kunnen studenten een flinke vergoeding tegemoet zien. Vaak zien bedrijven het aannemen van stagiairs als een manier om personeel te werven. Om het nog aantrekkelijker te maken, stellen de bedrijven een hoge stagevergoeding in het vooruitzicht.

De resultaten zijn afkomstig van het Nationaal Stageonderzoek 2007 dat Stageplaza kortgeleden hield onder ruim zevenhonderd studenten. In totaal hebben bijna vijfduizend studenten zich bij deze stagebemiddelaar ingeschreven. Het merendeel van hen is afkomstig uit het mbo en het hbo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dan wil graag weten waar die bedrijven zich dan bevinden, want op dit moment kan ik toch niet echt zeggen dat ik veel verdien.

Ik heb zelf vorig jaar stage gelopen in de ict en kreeg rond het algemene salaris 350 euro de maand.
HEt gemiddelde lag ook rond dit van mijn medestudenten.
Niemand uit mijn leerjaar krijgt zulke bedragen.
Als je duaal gaat lopen is 1000+ mogelijk, voor een normale stage lijkt me dit toch echt uit de duim gezogen

Loop nu zelf stage en krijg 570 per maand. Een aantal (4 van 15) zit ook in de marge 500-600 euro. Dus het verhaal zal wel kloppen...

Dit verhaal klopt zeker, door de schaartse op de arbeidsmarkt is het gevecht om goede mensen al verplaatst naar de stagiaires. Info Support is zo'n voorbeeld waar een hoge stage vergoeding en lease auto wordt geregeld.

Nou Henk (henkb@infosupport.com), deel je kennis: Hoe hoog is die stage vergoeding dan?
Dit riekt naar sluikreclame

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-05T11:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.