Managed hosting door True

TU Delft in lijst beste technische universiteiten

De Technische Universiteit Delft is de enige Nederlandse technische universiteit die de ranglijst 'Top 50 universities of technology' van The Times haalt. De universiteit staat op plaats 17. De lijst wordt aangevoerd door het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

De Universiteit van Amsterdam scoort het beste van alle Nederlandse universiteiten in The Times Higher Education Supplement (THES), een ranglijst van de beste universiteiten ter wereld. De Amsterdamse academische opleiding staat op plaats 48, gevolgd door de TU Delft op plek 63. De laagste Nederlandse notering is voor de Radboud Universiteit van Nijmegen, dat het moet doen met een 195e plaats. De lijst wordt aangevoerd door het Amerikaanse Harvard.

Niveau bepalen

Voor het eerst splitste The Times de lijst uit naar soort opleiding. In de lijst met de vijftig beste technologie-opleidingen ter wereld komt alleen de TU Delft voor, de TU/e en de UT (respectievelijk plaats 130 en 185 in de algemene lijst) zijn in geen velden of wegen te bekennen. De eerste vier plaatsen zijn voor Amerikaanse instituten (onder aanvoering van het MIT), gevolgd door twee Britse en wederom twee Amerikaanse universiteiten. Op plaats 17 staat de enige Nederlandse universiteit.

The Times geeft de lijst voor de vierde keer uit en baseert de indeling van de ranglijst op de combinatie van de waardering die universiteiten elkaar onderling geven en meningen met kwantitatieve data. "De kern van onze methodologie is de overtuiging dat meningen van experts een valide manier vormen om het niveau van topuniversiteiten te bepalen", aldus Martin Ince in het Times-rapport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.