Managed hosting door True

Samenwerking moet aantal ICT-afstudeerders verhogen

Ict-studenten in Eindhoven kunnen binnenkort werken in een ict-laboratorium. Voor docenten bestaat de mogelijkheid rond te kijken bij ict-bedrijven. Het is een nieuw project van Fontys Hogeschool ICT.

Jaarlijks studeren 350 leerlingen af aan de Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Vergeleken met het aantal ict-vacatures in de regio is dat te weinig, aldus het schoolbestuur. Een samenwerkingsproject moet daarvoor een oplossing bieden.

De school gaat samenwerken met dertig ict-bedrijven, middelbare scholen, opleidingsinstituut ROC en de Technische Universiteit Eindhoven. De samenwerking moet onder andere leiden tot een uitwisseling van kennis en het inrichten van een ict-laboratorium.

Ook willen de opleiders met het project ervoor zorgen ‘dat het onderwijs een betere afspiegeling wordt van ict-methoden en -technieken die in het bedrijfsleven worden toegepast'. Voor docenten en bedrijfsmedewerkers worden excursies en uitwisselingen geregeld.

Het project moet naast een stijging van het aantal afstudeerders ervoor zorgen dat minder leerlingen vroegtijdig stoppen met hun opleiding. Bedrijven die deelnemen aan het project zijn onder andere Sligro, AtosOrigin, Sogeti en LocigaCMG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-06T14:18:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.