Novi Hogeschool opent vestiging in Maastricht

Hogeschool E3 trekt bij de particuliere onderwijsinstelling in

Het nieuwe kantoor in Maastricht

De Novi Hogeschool gaat ook in Maastricht ict-opleidingen op hbo-niveau aanbieden. De particuliere onderwijsinstelling opent een nieuwe locatie, vlakbij het Maastrichtse station Randwyck. Hogeschool E3, die al in Limburg actief was, gaat op in Novi. Deze instelling richt zich voornamelijk op werkenden die zich willen bij- of omscholen.

Het plan om uit te breiden naar Maastricht kreeg een vliegende start nadat Hogeschool E3, een andere private onderwijsinstelling die al decennia actief was met ict-opleidingen in Maastricht, vanaf 1 januari 2017 is opgegaan in Novi. 'Wij hebben de ambitie om te groeien in Limburg en kwamen in contact met Hogeschool E3', vertelt manager business development George Vlug. 'Omdat Novi de afgelopen tijd heeft geïnvesteerd in onder meer de digitale lesomgeving, content en accreditaties en E3 die slag nog moest maken, besloot die hogeschool zich bij ons aan te sluiten. E3-directeur Rob Snel gaat mee en krijgt de business-unit Maastricht onder zijn hoede.'

Volgens Novi voorziet de opening van een vestiging in Maastricht in een prangende behoefte, omdat de vraag naar hbo-gediplomeerde ict'ers in Limburg de laatste jaren explosief is gestegen. 'Sowieso merken we dat de vraag naar ict-scholing aantrekt', zegt Vlug. 'De onderwijsmarkt is echter een conservatieve markt. Novi heeft de laatste paar jaar daarom veel investeringen gedaan in modern onderwijs. Daar plukken wij nu de vruchten van.'

Pilots

Werkgevers in de regio hebben laten weten verheugd te zijn met de komst van Novi in Maastricht, vooral vanwege het moderne programma en de hieraan gerelateerde financieringsmogelijkheden, beweert Vlug. Zo draait Novi mee in twee proefprojecten van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Vanuit de overheidspilot Vraagfinanciering is er meer bekostiging voor privaat onderwijs en in de pilot Flexibilisering wordt bekeken hoe het aangeboden onderwijs beter kan aansluiten aan de personeelsbehoefte op ict-vlak bij bedrijven en overheden. 'Dit maakt het onderwijsaanbod aantrekkelijker voor werkgevers, zowel aan de kostenkant als de kwaliteit ervan', stelt de manager business development. 

Novi geeft les vanaf de eigen locaties in Utrecht, Breda, Apeldoorn en Maastricht. Daarnaast biedt het opleidingen op de locatie van de klant aan. De onderwijsinstelling geeft onder andere onderwijs aan CZ en de Belastingdienst.

1958

Novi bestaat sinds 1958. Althans de voorloper daarvan, namelijk het Nederlands Studiecentrum voor Administratieve Automatisering (SSAA). Vanaf 1971 ging het verder onder de naam Studiecentrum Novi (Nederlandse Opleidingsinstituut Voor Informatica). Tegenwoordig wordt bij Novi het bestuur gevormd door Kees Louwman, Ron Weil en Jan de Bruijn. Er zijn plannen om ook elders in Nederland nieuwe vestigingen te openen, maar zegsman Vlug kan daar nog geen mededelingen over doen. Wel laat hij weten dat het opleidingsinstituut de uitbreiding financieel op eigen kracht regelt; extra investeerders zijn vooralsnog niet nodig.

Novi heeft zijn intrek genomen in een kantoor aan het Robert Schumandomein 2 te Maastricht. Op 24 maart gaat de instelling hier officieel van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-17T08:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.