Tableau traint studenten in data-analytics

jongeren

Tableau Software heeft eind februari 2017 ongeveer 1.300 studenten en hoogleraren van Nederlandse master- en bachelor-opleidingen getraind in het gebruik van data-analytics. Tijdens cursussen leerden zij hoe rapportages en data te visualiseren en te doorgronden met behulp van die software.

De cursussen zijn onderdeel van een internationaal onderwijsprogramma in de EMEA-regio, dat allerlei studenten en docenten traint in het gebruik van de software van Tableau. Tijdens de bijeenkomsten in Utrecht, waaraan twintig onderwijsinstellingen deelnamen, deden onder meer docenten en studenten mee van Hogeschool van Amsterdam, Technische Universiteit Delft en Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit).

'Het gaat om een praktische opleiding in data-analytics met als doel basis-datavaardigheden aan te leren en universiteitspersoneel en -studenten bewust te maken van het toenemende belang hiervan op de arbeidsmarkt', licht de leverancier toe.

Tableau verwacht dat door de groei van kunstmatige intelligentie en machine learning de hoeveelheid data exponentieel toeneemt en dat die ontwikkeling bijdraagt aan nieuwe uitdagingen en kansen voor bedrijven. De cursussen moeten essentiële vaardigheden bieden, waarmee studenten beter voorbereid zijn op een arbeidsmarkt waarbinnen de concurrentie voortdurend toeneemt.

Datavaardigheden

De softwaremaker: 'Datavaardigheden behoren zelfs tot een van de door werkgevers meest gewenste vaardigheden. Een onlangs verschenen rapport van LinkedIn over de wereldwijd meest belangrijke vaardigheden, liet zien dat statistische analyse en datamining de op een na meest gevraagde vaardigheid is en dat die in Nederland onder werkgevers als de belangrijkste bekwaamheid wordt gezien.'

'Vaardigheid in data-analytics is niet langer een pré, maar een must', stelt Diederick Beels, directeur van Tableau voor de Benelux. 'Door nauw samen te werken met universiteiten in Nederland om mensen bewust te maken van data-analytics-vaardigheden en door praktische training te verzorgen, helpen we om de vaardigheidskloof tussen moderne afgestudeerde mensen en de arbeidsmarkt kleiner te maken.'

Gratis desktoplicenties

Universiteiten die meewerken aan de trainingscursussen doen ook mee aan Tableau Academic. Dat is een wereldwijd programma waarbij Tableau gratis desktoplicenties en technische ondersteuning aan studenten en hoogleraren biedt, en hen helpt om daarmee data te visualiseren en te begrijpen.

Rene Kleijn, universitair hoofddocent aan het Centrum voor milieuwetenschappen aan de Universiteit Leiden en directeur Onderwijs van een samenwerkingsprogramma in de industriële ecologie van de Universiteit Leiden en TU Delft, licht toe 'Onze afgestudeerden komen te werken in verscheidene beroepen waarin zij snel grote hoeveelheden data moeten kunnen analyseren. Ik weet zeker dat deze vaardigheden nuttig zullen zijn in hun beroepsleven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-07T10:42:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.