ProctorExam ontploft in VS dankzij corona

Nederlands bedrijf faciliteert 2 miljoen thuisexamens wereldwijd

Amerikaanse vlag

ProctorExam, leverancier van een online-examentool, heeft sinds de uitbraak van het coronavirus meer dan twee miljoen online-thuisexamens wereldwijd gefaciliteerd, een groei van drieduizend procent ten opzichte van vorig jaar. Zestig procent van de examens is in de VS afgenomen.

ProctorExam, opgericht in 2014, biedt een platform voor fraudemonitoring tijdens online-examens (proctoring). Hierbij wordt naast de webcam voor het vooraanzicht een tweede camera gebruikt om de betrouwbaarheid van de fraudedetectie te verhogen. Personeelsleden of externe examinatoren kunnen de examens controleren. 

Behalve online-examens voor onderwijsinstellingen afnemen, toetst ProctorExam ook professionals uit het bedrijfsleven om certificaten te behalen. Ook bedient het indirecte klanten en werkt het samen met technologie- en servicepartners.

VS

Het Amsterdamse bedrijf heeft sinds eind februari ruim twee miljoen examens wereldwijd gefaciliteerd, waarvan zestig procent plaatsvond in Noord-Amerika. In dit land voorziet ProctorExam vooral het bedrijfsleven van certificeringsexamens.

ProctorExam zegt dat Amerika geïnteresseerd is vanwege de AVG-regelingen waar het Nederlandse bedrijf zich aan moet houden. ‘In Amerika zijn vijf grote aanbieders van online-examens. Zij voorzien klanten van persoonsgegevens van de deelnemers om bijvoorbeeld de identiteit van testpersonen te controleren. Binnen de EU gebeurt dat niet en worden testafnemers beschermd door onze privacywet- en regelgeving, zoals de AVG.’

De overige 800.000 toetsen van dit jaar werden in Europa afgelegd. Hiervan gaat het om dertig procent Nederlandse studenten, dertig procent komt uit het Verenigd Koninkrijk en het overige percentage uit andere Europese landen. In Nederland bedient ProctorExam voornamelijk onderwijsinstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-08T10:55:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.