Managed hosting door True

ING kiest definitief voor LogicaCMG

 

ING en LogicaCMG hebben de intentieverklaring van april dit jaar omgezet in een definitief uitbestedingscontract. De automatiseerder neemt de ontwikkeling, het beheer en het testen van de bancaire systemen over. Ongeveer 350 medewerkers van ING in Nederland treden in dienst bij LogicaCMG.

De looptijd van de zesjarige overeenkomst heeft een waarde van ruim tweehonderd miljoen euro en gaat in op 1 januari 2007. Het contract met LogicaCMG is de eerste overeenkomst in de reeks van verschillende uitbestedingstrajecten die ING Operations & IT in 2005 heeft aangekondigd. Een ander traject is bijvoorbeeld dat rond Workplace Services (ruim zevenhonderd man) met als beoogd uitbestedingspartner het consortium onder leiding van Accenture.

De uitbesteding van de it-activiteiten is onderdeel van het efficiencyprogramma van ING Operations & IT. Het doel van het programma is het verhogen van de efficiency van de bankoperaties en het behalen van kostenreducties. ING verwacht vanaf 2008 jaarlijks 230 miljoen euro te kunnen besparen tegenover een eenmalige last van 180 miljoen euro. In totaal wil de bankverzekeraar zo'n 2200 it-banen overhevelen naar uitbestedingspartners.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1759245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij ING
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×