Managed hosting door True

ING kiest definitief voor LogicaCMG

ING en LogicaCMG hebben de intentieverklaring van april dit jaar omgezet in een definitief uitbestedingscontract. De automatiseerder neemt de ontwikkeling, het beheer en het testen van de bancaire systemen over. Ongeveer 350 medewerkers van ING in Nederland treden in dienst bij LogicaCMG.

De looptijd van de zesjarige overeenkomst heeft een waarde van ruim tweehonderd miljoen euro en gaat in op 1 januari 2007. Het contract met LogicaCMG is de eerste overeenkomst in de reeks van verschillende uitbestedingstrajecten die ING Operations & IT in 2005 heeft aangekondigd. Een ander traject is bijvoorbeeld dat rond Workplace Services (ruim zevenhonderd man) met als beoogd uitbestedingspartner het consortium onder leiding van Accenture.

De uitbesteding van de it-activiteiten is onderdeel van het efficiencyprogramma van ING Operations & IT. Het doel van het programma is het verhogen van de efficiency van de bankoperaties en het behalen van kostenreducties. ING verwacht vanaf 2008 jaarlijks 230 miljoen euro te kunnen besparen tegenover een eenmalige last van 180 miljoen euro. In totaal wil de bankverzekeraar zo'n 2200 it-banen overhevelen naar uitbestedingspartners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-07T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.