Xerox breidt VAX/VMS-contract met Kender Thijssen uit

Kopieerconcern Xerox heeft het contract met Kender Thijssen voor het beheer van zijn VAX/VMS-omgeving verlengd tot 2012. De automatiseerder mag bovendien beginnen met het vervangen van de VAX-computers door Alpha-systemen van HP.

Het nieuwe beheercontract voor de VAX/VMS-omgeving loopt tot 2012. Een precieze contractwaarde is niet bekend gemaakt maar Johan Muit, commercieel directeur van Kender Thijssen, spreekt van een "significante overeenkomst die in de miljoenen euro's loopt."

Xerox gebruikt twee belangrijke, stabiele toepassingen, draaiend op het VMS-besturingssysteem, die het logistieke proces op de vestiging in Venray ondersteunen. Dit is het distributiepunt voor reserveonderdelen, toner en eindproducten.

Het beheer van het VMS-platform werd in 2004 uitbesteed aan VMS-specialist Kender Thijssen, omdat er bij Xerox steeds minder kennis van deze technologie aanwezig was. Volgens Muit laat het bedrijf met de verlenging van het contract zien dat de kopieerfabrikant door wil gaan met dit VMS-platform. Migratie naar een andere omgeving is vooralsnog een te dure en complexe operatie.

Een uitbreiding van het contract is de vervanging van twaalf VAX-systemen door vier AlphaServers van HP. De hardwarevervanging is nodig omdat de VAX-hardware al lange tijd incourant is en HP met de ontwikkeling van de Alpha-systemen pas onlangs is gestopt. HP blijft de Alpha's wel langjarig ondersteunen. Een migratie naar deze modernere VMS-apparatuur betekent dat Xerox het platform langer kan gebruiken tegen lagere beheerkosten, zegt Muit.

Een extra onderdeel van het contract betreft ook nog het beheer van SUN-applicatieservers op het Nederlandse hoofdkantoor van Xerox in Breukelen. Kender Thijssen beheert de VMS- en SUN-platforms vanuit het hoofdkantoor in Veenendaal. Voor het hardware-onderhoud en de vernieuwing stuurt het wel personeel naar Venray.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-03T09:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.