Managed hosting door True

PGNO besteedt uit naar Curaçao

 

Stichting PGNO laat een deel van zijn dienstverlening uitvoeren op de Nederlandse Antillen. De projectmanager is tevreden met de uitbesteding.

PGNO, de stichting die belast is met de invoering van het persoonsgebonden nummer in het onderwijs, maakt gebruik van een dienstverlener op Curaçao voor de verwerking en het onderhoud van het relatiebeheersysteem. In het systeem worden leerlinggegevens van alle 7700 basisscholen bijgehouden en uitgewisseld met instanties zoals de Informatie Beheer Groep.

Gerrit van Weelden, projectmanager van de stichting, is tevreden met de uitbesteding naar de Antillen. "We hebben ook onze helpdesk en webtrainingen uitbesteed aan CDS op Curaçao. Zij gebruiken mensen die in Nederland een HBO-opleiding volgden en dus bekend zijn met onze taal en cultuur. Bovendien werken ze op Nederlandse kantoortijden. Een ander belangrijk voordeel is dat hun salaris de helft is van Nederlandse collega's. Wel moet je alles minutieus beschrijven. Je kan er niet even naar toe als er iets misloopt." Volgens het ministerie van EZ is er nog geen sprake van een echte uitbestedingstrend naar Curaçao.

Zie ook het dossier Uitbesteding in Computable 27 die aanstaande vrijdag verschijnt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2038158). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×