DFT: Getronics praat met SystemsNet en GTCR

Getronics praat met de Amerikaanse automatiseerder SystemsNet over een mogelijke overname. Investeringsmaatschappij GTCR zou als partner van SystemsNet de gesprekken leiden. Dit beweert de Financiële Telegraaf.

Gisteren meldde Getronics benaderd te zijn door een niet nader aangeduid Amerikaans bedrijf dat een overnamebod wil uitbrengen. Het Financieele Dagblad berichtte vanochtend dat het zou gaan om een durfkapitalist. De Financiële Telegraaf meldde zelfs twee namen: investeerder GTCR zou namens SystemsNet de onderhandelingen voeren.

Volgens de krant zijn beide partijen geen vreemde voor Getronics. SystemsNet zou een aantal maanden geleden ook al met de Nederlandse automatiseerder hebben gesproken over een overname.

De huidige topman van SystemsNet is Ken Bajaj. Hij is voormalig topman van Digitalnet dat de overheidsdivisie Getronics Governement Solutions in 2002 overnam. In 2003 deed Getronics zijn aandelen in Digitalnet van de hand die het bedrijf had overgehouden aan de verkoop van zijn Amerikaanse dochter. GTCR was een investeringsmaatschappij in Digitalnet tot de fusie in 2004 met BAE Systems.

Volgens de Financiële Telegraaf hebben ook partijen als HP en Platinum Equity interesse in een overname van Getronics. Andere media noemen nog namen als EDS, IBM en Dell. Ook de naam van KPN duikt op als een partij die belangstelling heeft om Nederlandse delen (denk aan Getronics PinkRoccade) over te nemen nadat de deal met de Amerikaanse partij beklonken zou zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-04T15:08:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.