Managed hosting door True

Algemeen directeur Atos Origin houdt ermee op

 

Bestuursvoorzitter en ceo Bernard Bourigeaud kondigt aan dat hij op 1 oktober de teugels van de Frans-Nederlandse ict-dienstenreus Atos Origin in handen geeft van Philippe Germond.

Bij ict-dienstverlener Atos Origin vindt in oktober een wisseling van de wacht plaats. In juni voerde het bedrijf verschuivingen door in zijn raad van bestuur waardoor Philippe Germond vice-president werd en zo expliciet werd aangeduid als opvolger voor ceo en bestuursvoorzitter Bernard Bourigeaud. Nu zegt Bourigeaud dat hij in de groep zal blijven tot 31 december 2007 om een naadloze overgang te verzekeren. De facto vanaf 1 oktober voert Germond het bewind.

Bourigeaud (63) startte zijn carrière bij de Franse bank CIC en bij Price Waterhouse. Daarna werkte hij bij Continental Grain, Deloitte Haskins en Sells France. Hij richtte in 1991 Axime op en werd er chairman. In 1996 nam zijn bedrijf Sligos over, waarna het tot Atos werd omgedoopt. In november 2000 fuseerde Atos met het Nederlandse Origin om Atos Origin te worden.

Philippe Germond (49), de opvolger van Bourigeaud, was onder meer algemeen directeur van Alcatel, van Cegetel, SFR, Vivendi Universal Net en HP Zuid-Europa.

Atos Origin was de laatste maanden het onderwerp van tal van overnamegeruchten omwille van tegenvallende resultaten. Afgelopen mei besliste de directie toch op eigen kracht de ommekeer te realiseren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2073293). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×