Managed hosting door True

Dexia Bank verplaatst ICT naar India

 

De Belgische bankgroep Dexia zegt niet genoeg mensen te vinden voor het grote aantal af te werken ict-projecten. Daarom denkt het bedrijf aan uitbesteding van taken aan India. Voor de Nederlandse vestiging heeft dit geen gevolgen.

Dexia Bank, een van de grootste bankconcerns van België, onderzoekt momenteel de mogelijkheid om bepaalde ict-ontwikkelingen uit te besteden naar India. Dat meldt de Vlaamse krant De Tijd. "We hebben zodanig veel ict-projecten en we vinden er niet de geschikte mensen voor", vertelt een woordvoerder van de Belgische Dexia aan De Tijd.

In een eerste fase denkt de bank aan de uitbesteding van vier- tot vijfduizend manuren. Aangezien het extra werk betreft, zouden in ieder geval in België geen banen verloren gaan. Bij de zuiderburen werken nu ruim 130 externe ict-krachten.

In Nederland is Dexia echter lang niet zo groot als in België. Bij de Amsterdamse vestiging werken in totaal maar 148 mensen. Een Nederlandse woordvoerder meldde Computable dat uitbesteding vanuit de Nederlandse vestiging naar India niet aan de orde is. "We hebben wel een eigen ict-afdeling, maar die staat helemaal los van die in België."

Dexia Nederland is bovendien sinds de perikelen rond de effectenlease bezig met het afbouwen van de organisatie en zijn activiteiten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2187301). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×