Topmannen SAP-onderdeel stappen op

Senior managers van een van de bedrijfsonderdelen van softwaregigant SAP hebben het werk neergelegd. Zij gaven leiding aan TomorrowNow, een SAP-dochter die eerder dit jaar werd beticht van bedrijfsspionage bij concurrent Oracle. SAP wil de dochter verkopen.

Andrew Nelson, de ceo van TomorrowNow, en een aantal leden van zijn managementteam verlaten het moederconcern SAP. Dat maakte het bedrijf afgelopen maandag bekend. Hoewel SAP het niet wil bevestigen, wordt vermoed dat het vertrek van de topmannen samenhangt met een voortslepend conflict dat de softwareleverancier heeft met concurrent Oracle.

Oracle betichtte SAP dit voorjaar van diefstal van belangrijke productinformatie die het bedrijf gebruikt ter ondersteuning van zijn klanten. De Duitsers zouden de gestolen informatie gebruiken om klanten van Oracle een goede offerte te brengen. Zelfs het Amerikaanse ministerie van Justitie boog zich voor de zomer over de aantijgingen. De zaak ligt nu voor bij de rechtbank in San Francisco en de volgende zittingen zijn gepland voor begin 2008. SAP heeft de beschuldigingen in principe toegegeven, maar beweert dat de gestolen informatie altijd binnen de muren van TomorrowNow is gebleven.

In de verkoop

De Texaanse ict-dienstverlener TomorrowNow werd in januari 2005 opgekocht door het Duitse SAP. Het bedrijf gaf onder meer technische ondersteuning op de softwareproducten van PeopleSoft, dat in dezelfde periode werd ingelijfd bij SAP's rivaal Oracle. In het persbericht van afgelopen maandag meldt SAP dat het bedrijf overweegt TomorrowNow weer in de verkoop te zetten.

De huidige bestuursvoorzitter van TomorrowNow, Mark White, behoudt zijn functie. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de ondersteuning aan klanten onverminderd blijft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-20T10:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.