Managed hosting door True

'Deutsche Telekom sjanst met EDS'

Er doen geruchten de ronde dat de Deutsche Telekom een bod wil uitbrengen op EDS. Dat meldt de financiële krant FT Deutschland. De Duitsers ontkennen het verhaal en bij EDS houdt iedereen de lippen op elkaar.

Telecomgigant Deutsche Telekom onderhandelt momenteel met EDS over een mogelijke overname van de ict-dienstverlener. De Duitsers zouden met een overname hun eigen automatiseringsbedrijf T-Systems willen versterken. Dat meldde de financiële krant FT Deutschland afgelopen dinsdag. De telecomaanbieder zou met de overname van een grote ict-dienstverlener in de voetsporen treden van KPN, die eerder dit jaar Getronics inlijfde.

Een woordvoerder van Deutsche Telekom ontkent in een gesprek met het zakenmagazine Forbes dat er plannen zijn voor overname van EDS. Bij het hoofdkantoor van EDS in Plano, Texas, wil niemand reageren op wat ze geruchten noemen. Ook de Nederlandse woordvoerder van de onderneming, Bas Winckels, houdt de lippen stijf op elkaar.

Weinig analisten zien de logica achter een eventuele overname van EDS door Deutsche Telekom. In de Dallas Morning Star, een kwaliteitskrant in de regio waar het hoofdkantoor van EDS is gevestigd, zegt analist Rod Bourgeois dat EDS zijn zaken juist moet uitbreiden en niet moet overdragen aan een andere partij. "EDS zou de ladder van de ict-dienstverlening moeten opklauteren, bijvoorbeeld door meer aandacht te schenken aan het op maat ontwikkelen van applicaties. Ook moet het zijn werkgelegenheid verplaatsen naar offshorelocaties. T-Systems zou hiervoor niet de juiste partij zijn." Tod Furniss, coo van het Everest Group adviesbureau, berekende dat door de overname een bedrijf zou ontstaan dat ongeveer even groot is als de dienstverleningstak van IBM.

Omslag

Voor het Duitse telecombedrijf zou een overname een flinke beleidsomslag betekenen. Eerder probeerde de onderneming juist zijn ict-dienstverleningstak T-Systems van de hand te doen. Toen werd echter geen geschikte koper gevonden. Voor een overname zouden de Duitsers waarschijnlijk ook een financiële investeerder moeten inschakelen. EDS heeft een geschatte marktwaarde van 10 miljard dollar (ruim 6,8 miljard euro).

Overigens sprak Computable kortgeleden uitgebreid met enkele topmannen van EDS over de strategie van de ict-dienstverlener.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-21T11:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.