Managed hosting door True

Sogeti helpt vluchtelingen aan een baan

Ict-dienstverlener Sogeti biedt vijf vluchtelingen de mogelijkheid door te groeien naar een vaste baan als engineer. Ze krijgen eerst een korte opleiding en mogen daarna bij het bedrijf aan de slag.

In samenwerking met bemiddelingsbureau Emplooi biedt Sogeti vijf mensen die hun geboorteland ontvluchtten, een carrière in de ict. Vanaf december krijgen ze een interne training van drie maanden. Daarna beoordeelt het bedrijf of de vijf binnen Sogeti aan de slag kunnen, en op welke afdeling.

De kandidaten krijgen dan een leer/werkplek aangewezen waar zij de verworven kennis verder in de praktijk zullen toepassen. Pas later wordt de leerplaats omgezet in een startersfunctie voor tien maanden met de mogelijkheid tot vaste aanstelling. Een coach begeleidt het vijftal gedurende het hele proces.

Onvoldoende benut

De dienstverlener meent dat de bijdrage die vluchtelingen kunnen leveren aan de Nederlandse economie onvoldoende wordt benut. Het bedrijf ziet de combinatie van werken en leren in de praktijk als een methode om de Nederlandse taal snel eigen te maken.

Initiatiefnemer Els Reinders, tot voor kort bij Sogeti Enterprise Software Engineering verantwoordelijk voor personeelswerving, hoopt dat de pilot veel navolging krijgt. "De deelnemers zijn erg gemotiveerd. Vluchtelingen zijn vaak heel intelligente mensen, maar door een taalachterstand en een andere cultuur kunnen ze moeilijk aan de slag." De vijf zijn volgens Reinders allen tussen de vier en acht jaar als politiek vluchteling in Nederland en afkomstig uit onder andere Egypte en Azerbeidzjan.

Emplooi is een organisatie die zich specifiek toelegt op de arbeidsbemiddeling voor vluchtelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

WOUW, maar liefst 5 vluchtelingen. Wat is het verschil met een stagair (zeker ivm mensen die al 4+ jaar in NL wonen)?

Vacatures bij Sogeti

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.