Managed hosting door True

Hebben: hip hemd dat je hartslag meet

Een Italiaans bedrijf wil met een Spaanse partner een hemd op de markt brengen waar kleine sensoren in zijn geweven. Deze meten de harslag, ademhaling en temperatuur van de drager. Het hemd schijnt, ondanks het hoge techologiegehalte, comfortabel aan te voelen en is niet alleen interessant voor atleten, maar ook voor mensen met gezondheidsproblemen.

Het Italiaanse bedrijf Smartex en het Spaanse WearTech staan te popelen om de markt te bestormen met hun ‘Wealthy'-systeem. De naam doet het niet echt vermoeden, maar de Wealthy is een hemd. Maar niet zomaar een hemd: in de zachte stof zijn kleine sensoren verwerkt, die de ademhaling, hartslag, temperatuur en bewegingen van de drager meten.

Alarm

De ruwe meetgegevens worden draadloos naar een ‘Portable Patient Unit' (PPU) verzonden. Dat kastje analyseert de data en stuurt ze via gprs verder naar een centrale computer, waar medici er naar kunnen kijken. De PPU slaat alarm als dat nodig is.

Certificering

Smartex en WearTech denken dat niet alleen atleten plezier kunnen hebben van het hemd, maar ook bijvoorbeeld hartpatiënten die aan het revalideren zijn, pasgeborenen en mensen met slaapapneu. Zij moeten nog even geduld hebben, want de Italiaans/Spaanse fabrikant wacht nog op certificering door medische instanties.

De Wealthy is ontwikkeld dankzij Europees onderzoek (binnen de Wealthy en MyHeart-projecten).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kun je het wel wassen? Zou voor atleten toch wel prettig zijn, kan ik je vertellen. En wat moet dat ding gaan kosten?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.