Managed hosting door True

Bonden hervatten overleg met Getronics

sparen

De hoogte van de pensioenfranchise is van invloed op het salaris en dus bij cao-onderhandelingen belangrijk.

De wekenlange patstelling tussen Getronics PinkRoccade en de vakbonden lijkt ten einde nu de onderhandelingsdelegaties van De Unie, FNV en CNV akkoord zijn gegaan met concessies van de automatiseerder. Bedrijf en bonden hopen op snel resultaat.

De vakbonden gaan weer met de directie van Getronics PinkRoccade om de tafel zitten over de collectieve arbeidsovereenkomst voor het jaar 2008. Begin dit jaar werden de besprekingen stilgelegd omdat de bonden eisten dat eerder gemaakte afspraken in de nieuwe cao zouden worden opgenomen, terwijl de automatiseerder dat niet wilde. Die afspraken hadden betrekking op de pensioenfranchise, het spaarbedrag en de deelnemersbijdrage.

Groen licht

Vakbond De Unie meldt dat de afspraken alsnog worden gerespecteerd. Door deze opstelling hebben de onderhandelingsdelegaties van De Unie, FNV en CNV definitief groen licht gegeven om de cao-onderhandelingen te hervatten, schrijft de bond op zijn website. Zij hebben hun besluit aan Getronics PinkRoccade kenbaar gemaakt.

Ict-bestuurder Huug Brinkers van De Unie is blij dat de onderhandelingen worden hervat. "De afgelopen weken was het geschil vooral een vertrouwenskwestie gewording. Door de concessie van Getronics kunnen we verder met de onderhandelingen. De medewerkers van Getronics zitten met smart te wachten op een nieuwe cao, niet in de laatste plaats omdat de lonen per 1 januari 2008 nog niet zijn aangepast."

Binnen een aantal weken

Jan Timmer, vice president Human Resources bij Getronics PinkRoccade, bevestigt dat de cao-onderhandelingen herstarten. "De pensioenregelingen worden vanaf nu integraal meegenomen in de onderhandelingen. Vanaf vrijdag 14 maart zitten we weer met elkaar om de tafel." Hij vertelt dat alle partijen gebaat zijn bij een zo snel mogelijk resultaat. "We moeten wel. Onze medewerkers wachten er al veel te lang op." Bedrijf en vakbonden hebben na 14 maart kort na elkaar veel overlegmomenten gepland. Timmer verwacht dat de nieuwe cao er dan binnen een aantal weken zal zijn.

"Het zal een soort ‘onderhouds-cao' zijn met een looptijd van een jaar", vervolgt Timmer. "We hadden daar in oktober 2007 gezamenlijk voor gekozen toen, kort nadat we aan de cao-onderhandelingen begonnen, bekend werd dat we door KPN werden overgenomen. Misschien dat er vanaf 2009 weer een tweejarige cao komt." Als het lukt om de pensioenregeling succesvol in de cao voor 2008 mee te nemen, zal het pensioen ook worden meegenomen in de onderhandelingen voor de cao voor 2009 en 2010, aldus Timmer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb een poos geleden een tijd bij Getronics gewerkt en ik kan alleen maar zeggen dat Getronics goede arbeidsvoorwaarden had en volgens mij nog steeds heeft. Getronics is ook een van de weinige ict-werkgevers die ook MBO afgestudeerden een kans biedt.
Dus bonden ga het niet verpesten bij een van de weinige ict-bedrijven die nog onderhandelingen voeren met de bonden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-06T10:58:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.