CeBIT 2008: Studie onthult aanpak SAP-offshoring

Uitgeverij Springer heeft op de CeBIT een studie gepresenteerd over de aanpak van SAP-offshoring. Centrale vraag daarin: hoe is SAP-capaciteit uit lagelonenlanden te gebruiken in grote softwareontwikkeltrajecten? De praktische invalshoek laat aan de hand van voorbeelden ook de risico's en geleverde prestaties zien.

Het boek 'Rightshore! Succesfully Industrialize SAP Projects Offshore' (Springer Verlag, print ISBN 978-3-540-77287-3, online ISBN 978-3-540-77288-0) is geschreven door drie Duitse uitbestedingsspecialisten: Anja Hendel, Wolfgang Messner en Frank Thun. Zij leggen uit hoe de verplaatsing van SAP-ontwikkeltrajecten naar lagelonelanden, zoals India, in de praktijk gaat. De auteurs geven aan hoe automatiseerders, maar ook hun klanten, een wereldwijd dienstenmodel behoren op te zetten voor het succesvol uitvoeren van dit soort klussen.

In het eerste deel van het boek behandelen de auteurs een aantal uitbestedingsconcepten en gaan ze in op de bijzondere kanten van het samenwerken met Indiase offshorefirma's. In het tweede deel laat het trio aan de hand van acht praktijkvoorbeelden uit verschillende marktsectoren zien hoe SAP-offshoreprojecten uitpakken.

Hoewel de auteurs Duits zijn, is het boek in het Engels. Meer info bij Capgemini en Springer Verlag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-07T10:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.