Atos Origin en Nuon sluiten vertraagd contract

Het in juli aangekondigde contract voor werkplekuitbesteding tussen Atos Origin en Nuon is pas vorige week ondertekend.

Nuon sloot met Atos Origin een vijfjarig contract met een waarde van circa vijfenzeventig miljoen euro. Het energieconcern verwacht door het werkplekbeheer elders uit te laten voeren, besparingen te realiseren die kunnen oplopen tot ruim 25 procent. Het contract gaat in op 1 januari 2004.
 
Begin juli meldde Computable reeds dat Atos Origin het werkplekbeheer overneemt van Nuon. De definitieve ondertekening zou nog slechts een kwestie van weken zijn. Dat zijn vijf maanden geworden. Volgens Nuon-woordvoerder Bart Sikking, die zegt dat de onderhandelingen op zich voorspoedig verliepen, valt de vertraging te wijten aan twee oorzaken. "De ondernemingsraad van Nuon huurde alsnog een extern adviesbureau in. Dat is een goed recht van de or, alleen hadden wij dit in dat stadium van de onderhandelingen niet meer verwacht."
 
Als tweede oorzaak wijst Sikking op het nieuwe sociaal plan dat Nuon vanaf 1 januari 2004 krijgt en dat tevens van toepassing is op de negentig medewerkers van Nuon ICT die naar Atos Origin moeten overstappen. "We hadden het uitbestedingscontract al medio november kunnen ondertekenen. Dan zouden de ict-medewerkers echter nog een maand gedetacheerd moeten worden bij Atos Origin. Dat werd administratief te ingewikkeld."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.