Managed hosting door True

Sara Lee verlengt uitbestedingcontract met HP

Levensmiddelenfabrikant Sara Lee en HP hebben hun overeenkomst over de uitbesteding van de ict-infrastructuur met zeven jaar verlengd. De uitbesteding van het ict-beheer is uitgebreid van 10 naar 35 landen. HP krijgt ook een deel van de datacenters in handen.

Levensmiddelenfabrikant Sara Lee en hardwarefabrikant en ict-dienstverlener HP hebben hun uitbestedingovereenkomst voor de ict-infrasructuur van Sara Lee met 7 jaar verlengd. Het aantal landen waar HP de ict beheert is gestegen van 10 naar 35. Onder andere Spanje en Portugal zijn aan het lijstje toegevoegd.

Sara Lee, onder andere leverancier van Douwe Egberts-koffie, heeft een deel van de datacenters uitbesteed aan HP. Het bedrijf wil niet prijsgeven om hoeveel datacenters het precies gaat. Ook werkplekbeheer en de supportdesk zijn uitbesteedt aan HP. Het gaat om opdrachten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika Latijns-Amerika en Azië.

Door het ict-beheer onder te brengen bij HP hoopt Sara Lee kosten te besparen en groeidoelstellingen te halen. Ict speelt een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsprocessen van Sara Lee.

In 2000 sloten HP en Sara Lee hun eerste uitbestedingovereenkomst. Bij de levensmiddelenleverancier werken 52.000 mensen. In 2007 boekte het bedrijf een omzet van twaalf miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-23T18:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.