Managed hosting door True

KPN besteedt applicatiebeheer uit aan Logica

Handen schudden

Logica en KPN hebben een vijfjarige uitbestedingovereenkomst getekend voor het applicatiebeheer van de netwerkinformatiesystemen van KPN. Het beheer wordt voornamelijk vanuit India uitgevoerd. Twaalf KPN-medewerkers treden in dienst bij Logica.

KPN IT Nederland heeft een vijfjarige uitbestedingovereenkomst gesloten met Logica. Die dienstverlener gaat de belangrijkste applicaties van KPN's netwerkinformatiesystemen beheren. Het gaat om het beheer van vijftig applicaties voor onder meer de netwerkadministratie en geografische informatie over alle netwerkonderdelen in Wholesale & Operations. Logica zal legacy-systemen gaan beheren en de nieuwe netwerkinformatiesystemen die het bedrijf sinds 2005 voor KPN ontwikkelt. Als onderdeel van de overeenkomst stappen twaalf KPN-medewerkers over naar de uitbestedingpartner.

Logica heeft berekend dat het merendeel van de beheeractiviteiten het beste en goedkoopste vanuit het applicatiebeheercentrum in India kan worden uitgevoerd. Het projectmanagement en een deel van de incidentafhandeling vinden plaats in Nederland.

De uitbesteding van het applicatiebeheer is onderdeel van KPN's strategie om werkzaamheden die niet tot de kernactiviteiten behoren te outsourcen. Door de uitbesteding wil de telecomreus en ict-dienstverlener een efficiencyslag maken. Kosten van klantdiensten moeten omlaag en de kwaliteit van de diensten moet omhoog.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-03T17:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.