Bull levert servers aan pensioenuitvoerder

Bull Nederland gaat samenwerken met pensioenuitvoerder Mn Services. Bull levert twee servers en bijbehorende support. Het contract heeft een waarde van 1,8 miljoen euro.

Bull Nederland heeft een contract gesloten met pensioenuitvoerder Mn Services, een van de grotere onafhankelijke uitvoerders van vermogensbeheer en pensioenadministraties in Nederland. Bull levert  twee Escala PL6460's servers en bijbehorende support. Het contract heeft een waarde van 1,8 miljoen euro.

De servers zijn uitgerust met processortechnologie van IBM en moeten de pensioenbeheerder een hogere verwerkingscapaciteit en overcapaciteit bieden. De servers zijn op afstand op te schalen naar maximaal 64 processors. De hardware draait op AIX6 en Linux en is voorzien van Power6-processoren. Volgende de leverancier zijn het de eerste systemen van deze omvang met Power6-processoren die in de Benelux worden geleverd.

Bull verzorgt ook de bijbehorende implementatie, het onderhoud en de ondersteuning. De servers worden geplaatst in Amsterdam en Rijswijk en kunnen elkaars functies volledig overnemen. De apparatuur wordt vanuit het Europese Bull High Availability center in het Franse Grenoble gemonitord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-07T12:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.