Satyam-topman stapt op na creatief boekhouden

Omdat hij geknoeid heeft met de boekhouding stapt voorzitter Ramalinga Raju van de Indiaase dienstverlener Satyam op. Dat schrijft hij in een brief aan het bestuur. De topman wilde dat zijn bedrijf twee bouwbedrijven van zijn familie kocht. Hij hoopte zo de financiële balans weer in orde te krijgen. Aandeelhouders gingen echter niet akkoord.

Ramalinga Raju, oprichter en voorzitter van de Indiase dienstverlener Satyam, treedt af. De dienstverlener heeft een beursnotering in Amsterdam. Aanleiding is dat de topman heeft geknoeid met de boekhouding van het bedrijf.

De ict-dienstverlener wilde in december 2008 twee bouwbedrijven kopen die in hand waren van de familie Raju. De voorzitter hoopte zo de balans van het bedrijf weer recht te trekken. Het bedrijf publiceerde hogere cijfers dan daadwerkelijk het geval was. De aankoop moest dit verdoezelen. Aandeelhouders gingen echter niet akkoord met de aankoop, die een paar dagen erna weer werd afgeblazen.

Spijt

In een brief aan het bestuur van het bedrijf, gepubliceerd door Reuters, schrijft Raju spijt te hebben van zijn beslissing. Hij zegt dat niemand op de hoogte was van zijn acties. Ook zou hij er geen financieel voordeel van hebben gehad.

Daarnaast deed de Wereldbank het Indiase bedrijf voor acht jaar in de ban. Satyam zou hebben geprobeerd medewerkers van de bank om te kopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-07T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.