Managed hosting door True

Goed Wonen in zee met NCCW Shared Services

Dit artikel delen:

Woningstichting Goed Wonen uit Twello heeft besloten om de kantoorautomatisering uit te besteden aan NCCW Shared Services uit Leusden. Dit is een joint venture van woningcorporatie-automatiseerder NCCW en werkplekbeheerder NEH. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Goed Wonen verwacht door uitbesteding meer grip te krijgen op de uitgaven en beter te kunnen bijblijven met ict-ontwikkelingen.

'Wij hebben besloten tot uitbesteding van onze kantoorautomatisering om ontzorgd te worden rondom het beheer van ict-systemen. De ontwikkelingen gaan zo snel dat deze door mijzelf niet bij te houden zijn. Daarbij werden we jaarlijks geconfronteerd met teveel ad hoc investeringen in ict. Kostenoverwegingen met betrekking tot het beheer en het willen vermijden van onverwachte piekinvesteringen, zijn belangrijke redenen geweest om uit te gaan besteden', aldus Eric Kroon, hoofd bedrijfsbeheer bij Woningstichting Goed Wonen.

Beoordeling

De corporatie (2200 verhuurbare eenheden, dertig medewerkers) heeft na een selectietraject uiteindelijk gekozen voor NCCW Shared Services. De ervaring die het bedrijf heeft met de door Goed Wonen gebruikte softwarepakketten van NCCW (bedrijfsinformatiesysteem) en Techxx (relatiebeheersysteem) gaf de doorslag. Ook speelde een positieve beoordeling van Woningstichting Hellendoorn mee. Deze corporatie, waar Goed Wonen zijn licht opgestoken had, werkt al ruim zes jaar samen met NCCW Shared Services.

Ontzorgen

Volgens NCCW willen steeds meer corporaties af van de zorg voor de kantoorautomatisering. Sinds begin 2008 werkt het Almeerse ict-bedrijf daarom samen met NEH uit Leusden en biedt het onder de naam NCCW Shared Services werkplekdiensten aan. De samenwerking is al goed voor een omzet van zeker ruim vijf miljoen euro. Eind november migreerde SCW Tiel nog succesvol naar de asp (application service providing)-omgeving van NCCW Shared Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-02T09:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.