Managed hosting door True

Roemenië-expert Yonder krijgt nieuwe CEO

De Nederlandse ict-dienstverlener Yonder wordt sinds 3 januari 2011 geleid door Ramon Zanders. Het bedrijf, dat zich specialiseert in softwareontwikkeling, applicatiebeheer en de migratie van legacy software, voert het meeste werk uit in Roemenië en is onderdeel van dienstenbedrijf TSS. Zanders is afkomstig van SAP-dienstverlener Perfect for People. Hij vervangt bij Yonder Peter Jansen, die het bedrijf minder dan twee jaar leidde.

Onder Zanders, die ook deelneemt in het Computable-panel CRM, wil het offshore dienstenbedrijf zijn positie op de markt versterken. De voorbereidingen daarvoor waren ingezet door zijn voorganger Peter Jansen. Zo professionaliseerde hij de afgelopen tijd de activiteiten in Roemenië, meldt een communiqué. Ook werd de technologische basis uitgebreid, waardoor de ontwikkelaars nu werken met software van Microsoft, Java, SAP en Progress. Bovendien besloot de dienstverlener een vestiging in Utrecht te openen, om dichter bij zijn klanten te zitten.

Geleidelijke overdracht

Volgens Jansen zit zijn belangrijkste taak er op en is het tijd voor opvolging. Hij zal zijn taken geleidelijk aan Zanders overdragen. Het is onbekend wat Jansen daarna gaat doen. Het bedrijf was niet bereikbaar voor vragen.

Yonder is opgericht in 1993. Er werken 180 mensen, de meesten daarvan in de Roemeense stad Cluj. De dienstverlener is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), waaronder ook ict-bedrijven als Everest, Pink Roccade Healthcare, Pink Roccade Local Government en TASS vallen. TSS telt in totaal ongeveer 1550 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-05T10:18:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.