EO besteedt beheer Unix en Oracle uit aan SPS

De Evangelische Omroep (EO) gaat het beheer van zijn Unix- en Oracle-omgeving uitbesteden. Het bedrijf SPS, dat zorgt voor het beheer en de continuïteit van ict-omgevingen, zal deze taak voor zijn rekening nemen door middel van Gensys. Gensys is een manier om systemen te monitoren en is ontwikkeld door SPS.

SPS en de EO doen al jaren zaken met elkaar. Eerder hielp SPS de ict-afdeling van de EO met de ondersteuning van het beheer van de databases. Door zowel Unix als Oracle nu bij een ander bedrijf onder te brengen, kunnen de processen vanuit een centraal punt in de gaten worden gehouden.

Bovendien kan zo gekeken worden hoe beheer efficiënter kan worden uitgevoerd. Volgens SPS worden er hierdoor belangrijke kostenbesparingen gerealiseerd, maar om welke besparingen dat gaan, wilde het bedrijf niet zeggen.

Gensys

Het uit Reeuwijk afkomstige SPS ontwikkelde Gensys om zo hun klanten, de interne ict-afdelingen van middelgrote tot grote organisaties, te helpen met het beheren van ict. SPS bestaat zestien jaar en heeft ongeveer driehonderd klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-13T14:42:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.