ING USA sluit BPO-contract met Cognizant

De Amerikaanse dochteronderneming van ING met pensioen-, verzekerings- en investeringsactiviteiten heeft met offshorespecialist Cognizant een zevenjarig business process outsourcing (bpo)-contract gesloten met een waarde van 330 miljoen dollar. Daarbij neemt Cognizant de uitvoering van de financiële processen op zich. Het bedrijf zet hiervoor een Amerikaans service- en kenniscentrum op en neemt zo'n duizend man personeel over van ING USA.

In het kader van de overeenkomst neemt Cognizant het kantoor van ING USA in Minot (North Dakota) over een huurt het een deel van de huisvesting van de financiële instelling in Des Moines (Iowa).

ING USA verwacht met het sluiten van dit bpo-contract de kosten van financiële transacties te verlagen en de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten te verhogen.

Cognizant heeft als offshorespecialist een sterke positie in de financiële wereld. In Nederland werkt het onder andere voor de Rabobank. Het Amerikaanse bedrijf met Indiase wortels behaalde in 2011 een omzet van 6,12 miljard dollar. Er werken ruim 137.000 mensen bij Cognizant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-18T08:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.