BT Benelux ondertekent energiegedragscode

BT Benelux heeft de Europese energiegedragscode voor datacenters officieel ondertekend. Hiermee legt BT zich vast om het energieverbruik op een kosteneffectieve manier terug te dringen, zonder de bedrijfskritische functie van datacenters in gevaar te brengen.

De ondertekening van de gedragscode past in BT’s bestaande milieubeleid, dat integraal onderdeel is van zijn ‘Better Future’-strategie. Om de overeengekomen energiereducties te kunnen bereiken, maakt BT gebruik van efficiënte stroomvoorziening, hypermoderne energiebeheer- en koelsystemen, en geïntegreerde elektrische en mechanische oplossingen.

Om aan de code te voldoen maakt BT gebruik van bestaande best practices, zoals toepassing van de internationaal erkende ‘Ashrae’-temperatuurnormen, het monitoren van het energieverbruik van servers, de ontmanteling van oude servers en het maximaal benutten van elke server die aanstaat. De datacenters van BT in het Verenigd Koninkrijk namen al deel aan de gedragscode en BT’s Duitse organisatie zal naar verwachting binnenkort volgen.

De energiegedragscode is gecreëerd door de Europese Commissie, in reactie op het toenemende energieverbruik in datacenters en de noodzaak om de daarmee samenhangende milieu- en economische impact te verminderen. Ook is de code er om de energiecontinuïteit te helpen waarborgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-09T11:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.