MicroSourcing opent vestiging in Nederland

 Filipijnse vlag

MicroSourcing opent een divisie in Nederland. Het bedrijf is opgericht door de Nederlanders Philip en Mark Kooijman, het hoofdkantoor is gevestigd in Manila. MicroSourcing verwacht vanuit Nederland te kunnen voldoen aan de groeiende vraag in Europa naar staff leasing. De Nederlandse divisie zal de Europese klanten gaan bedienen.

MicroSourcing levert sinds 2004 outsourcing-diensten vanuit de Filipijnen, al spreekt het bedrijf liever van staff leasing. Het levert vanuit de Filipijnen specialisten op gebieden als grafisch ontwerp, webdevelopment, administratie tot copywriting. Het lage instapmodel maakt MicroSourcing interessant voor een bredere groep bedrijven, waaronder het mkb. Klanten kunnen ervoor kiezen om een of meerdere medewerkers in de Filipijnen via MicroSourcing in te huren of om een volwaardige vestiging in dat land op te zetten. Het outsourcingsbedrijf regelt dan zaken als huisvesting, contracten en het managen van het lokale team.

Kleine culturele verschillen

‘Nederland is een geweldige centrale locatie voor handel en de thuisbasis van veel bedrijven’, zegt Robert Chevalier, directeur voor Europa bij MicroSourcing. ‘We hebben al een aanzienlijke klantenkring in Europa die we voorheen bedienden vanuit ons hoofkantoor in Manila. De Filipijnen worden een steeds belangrijker outsourcingland voor Europese bedrijven, met name door de kleine culturele verschillen.’

Sinds de oprichting in 2004 levert MicroSourcing offshoring- en uitbestedingsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. De afgelopen acht jaar is het bedrijf gegroeid tot ruim 2300 medewerkers die hun diensten aan negentig klanten aanbieden. Er zijn inmiddels vestigingen in de Filipijnse steden Manila en Cebu, in Australië heeft MicroSourcing een kantoor in Sydney.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt allemaal mooi, maar hiermee verdwijnen er wel banen in Nederland, Europa. Zou eigenlijk aan wettelijke banden gelegd moeten worden, dat outsourcing en offshoring voor bedrijven.

Kleine cultuurverschillen? Spreek helaas uit ervaring dat dit in de praktijk toch anders werkt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-27T11:46:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.