Managed hosting door True

América Móvil trekt overnamebod op KPN in

Het Mexicaanse telecommunicatieconcern en minderheidsaandeelhouder América Móvil ziet af van zijn overnamebod op KPN. Dat heeft het bedrijf laten weten aan de Mexicaanse beursautoriteiten. América Móvil had al 29,8 procent van de KPN-aandelen in bezit en wilde het gehele telecombedrijf in handen krijgen, voor 2,40 euro per aandeel (zo'n 7,2 miljard euro in totaal). De vraagprijs van KPN lag echter te hoog, aldus het concern van eigenaar/rijkaard Carlos Slim.

De overnamegesprekken zijn gestuit op de weigering van KPN om verder te praten over voorwaarden als werkgelegenheid, strategie en investeringen zonder dat er een hoger bod lag, zo meldt América Móvil in een persbericht.

Ook wijst het bedrijf op de beschermingswal die de Stichting Preferente Aandelen B KPN afgelopen augustus opwierp. Het is onmogelijk om op dit moment meer dan 50 procent van de stemmen bij KPN in handen te krijgen, zegt América Móvil dat via KPN in Europa wilde doorgroeien.

Onduidelijk is nog wat de minderheidsaandeel met zijn belang van bijna 30 procent in KPN gaat doen. Sommige analisten stellen dat de terugtrekking een strategische zet van het Mexicaanse concern kan zijn om het op een later moment nog eens te proberen, wanneer de zwakke financiële resultaten van KPN aanhouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

KPN ontslaat wederom 10 tallen oud Getronics medewerkers, oud kpn personeel blijft wederom buiten schot.

uit het artikel: weigering van KPN om verder te praten over voorwaarden als werkgelegenheid, strategie en investeringen zonder dat er een hoger bod lag,

vreemd om het één aan het ander te koppelen. Dat zou wel eens uitgelegd mogen worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-16T20:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.