OCI Nitrogen verlengt ICT-beheercontract Valid

Handen schudden

OCI Nitrogen heeft zijn ict-beheercontract met de Eindhovense ict-dienstverlener Valid verlengd voor een periode van drie jaar. Tot en met medio 2017 zal Valid wereldwijd beheer- en supportdiensten blijven leveren voor het mestconcern. Daarnaast zal de ict-dienstverlener de huidige infrastructuur opnieuw vernieuwen. Eerder deed Valid dit in de periode 2010 - 2011.

De samenwerking tussen OCI en Valid begon in 2010 met een project waarbij de technische infrastructuur van het mestbedrijf geheel werd vernieuwd. Per 1 juni 2011 werd dit project succesvol voltooid. In de afgelopen drie jaar heeft Valid het operationele beheer en de ondersteunende diensten uitgevoerd. Dit contract is nu met drie jaar verlengd.

OCI Nitrogen is naar eigen zeggen in Europa een grote leverancier van minerale meststoffen en wereldwijd de grootste producent van melamine. De ammoniak die OCI produceert is de basis voor zowel de meststofproductie als voor de productie van melamine.

OCI Nitrogen heeft een historie van meer dan tachtig jaar. Tot 2010 waren ‘Melamine’ en ‘Agro’ een onderdeel van het Nederlandse chemieconcern DSM. Sinds 2010 opereert OCI onder een nieuwe moedermaatschappij Orascom Construction Industries. Het hoofdkantoor en de voornaamste productiefaciliteiten zijn gevestigd in Geleen (Nederland). In de regio Zuid-Limburg biedt OCI werk aan circa 475 werknemers. Wereldwijd werken er zevenhonderd medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-21T11:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.