Prijs vast naar mobiel kan naar 1 cent per minuut

Dit artikel delen:

Op grond van de kosten kan het tarief voor bellen van vast naar mobiel naar 1 cent per minuut. Dat zegt de BTG in Driebergen, de club van grootste telecomgrootgebruikers in Nederland (waaronder banken en ministeries) tegen Planet.nl.

De Opta besloot vorige week dat de doorberekening van vast naar mobiel bellen naar 5,5 tot 7 cent per minuut verlaagt kan worden in de periode tot juli 2008 . De kosten voor doorberekening zijn de kosten die mobiele bedrijven aan de vaste telefoonaanbieder mogen doorberekenen. De kosten van vast bellen komen hier nog bij.

De BTG, vindt het besluit van de Opta te zwak, zegt de vereniging tegen Planet.nl. Ze vindt het absurd dat vast naar mobiel nog steeds veel duurder is dan bellen van vast naar vast. Telfort rekent voor het bellen in omgekeerde richting, van mobiel naar vast, slechts 1 cent per minuut.

BTG-directeur Kees Tromp tegen Planet.nl: "Gegeven de huidige ontwikkeling in tariefstructuren, zou de Opta voor het on-net mobile terminating tarief, dat ze dus nu voor de komende jaren hebben afgegeven, ook moeten uitkomen op circa 1 cent per minuut."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-28T10:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.