Microsoft maakt zich op voor flinke EC-boetes

De juridische afdeling van Microsoft laat in een e-mail aan de werknemers weten dat het rekening houdt met boetes van 2,5 miljoen dollar per dag, opgelegd door de Europese Commissie.

Dat meldt Mary Jo Foley op haar nieuwssite Microsoft-watch. Afgelopen vrijdag verstreek de deadline voor Microsoft. Het moest voor die datum documentatie overleggen aan de EC over de werking van zijn besturingssysteem Windows.

Foley sprak een woordvoerder van het bedrijf die bevestigde dat Microsoft alle intenties had om vrijdag de documentatie aan te leveren. Vandaag komt de Europese Commissie bij elkaar om de vervolgstappen in de zaak te bespreken. Volgende week maandag wordt er een uitspraak verwacht over hoe hoog de boete is, als die er komt, die Microsoft moet betalen voor het niet voldoen aan de antitrust-voorwaarden zoals die in 2004 waren neergelegd.

De EC heeft al een boete van 628 miljoen dollar opgelegd, waartegen Microsoft in beroep is gegaan. De Commissie heeft gedreigd met een extra boete van 2,5 miljoen dollar per dag, wanneer Microsoft niet aan de voorwaarden voldoet. Hoewel het bedrijf uit Redmond dus zijn uiterste best doet om alsnog op tijd aan deze voorwaarden te voldoen, verwacht het daarnaast alsnog een of andere boete opgelegd te krijgen, aldus Foley, die de e-mail van de juridische afdeling in haar bezit heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-03T10:08:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.