Nederlandse overheid steeds digitaler

Dit artikel delen:

De Nederlandse overheid is op de goede weg als het om elektronische dienstverlening gaat. Nederland steeg van de twintigste naar de veertiende plaats in het eGovernment-rapport van de Europese Commissie.

Uit het onderzoek, dat door Capgemini werd uitgevoerd, blijkt dat de hele Europese Unie op de juiste weg is. Volledige online communicatie tussen burgers en overheden is de norm. Niet alleen kunnen in heel Europa steeds meer zaken online geregeld worden, ook het ontwikkelingsniveau is aanzienlijk gestegen.

Oostenrijk is koploper als het gaat om het verlenen van online openbare diensten, gevolgd door Malta en Estland. In Nederland is nu 53 procent van de diensten volledig online beschikbaar, becijferde Capgemini. Een flinke verbetering ten opzichte van 2004 toen we nog slechts 32 procent scoorden. Nederland stijgt hierdoor op de ranglijst van de twintigste naar de veertiende plaats. Het succes komt mede op het conto van de introductie van een dienst als DigiD en de inspanningen van zelfstandige bestuursorganen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-11T15:21:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.