Managed hosting door True

Directeur Siep Eilander verlaat Ictu

 

Siep Eilander is benoemd tot hoofd inkoop voor de Rijksoverheid. Medio november legt hij zijn huidige functie neer als directeur van ICTU, de ict-uitvoeringsorganisatie op het terrein van ict en overheid.

Vanaf 15 november fungeert Siep Eilander in zijn rol als 'chef inkoper' – het ministerie van Economische Zaken spreekt zelf van 'chief procurement officer' – als ambtelijk aanspreekpunt voor de buitenwereld en de politiek. Daarnaast heeft hij de taak de samenwerking op inkoopgebied tussen de ministeries te regisseren en aan te jagen.

In december 2005 besloot het toenmalig kabinet Balkenende II tot de aanstelling van een 'hoofd inkoop' met een eigen bureau (Regiebureau Inkoop Rijksoverheid) in het kader van het streven naar een efficiëntere overheid. Gebieden waarop de inkoopmanager zich gaat richten zijn: gecoördineerd inkoop per productgroep, elektronisch inkopen en aanbesteden en benchmarking.

Eilander is nu nog directeur ICT Uitvoeringsorganisatie (ICTU) op het vlak van ict en overheid. Hij kwam tijdens zijn directeurschap in een lastige situatie terecht nadat hij door het Openbaar Ministerie werd beschuldigd van valsheid in geschrifte in de zaak Jamby. Dit zou hebben gespeeld toen hij nog ict-directeur van het ministerie van OC&W was. Hij zou samen met twee andere ex-ambtenaren van OC&W frauduleuze handelingen hebben gepleegd om het toenmalige internetbedrijf Jamby aan een schadeloosstelling te helpen, nadat een opdracht voor het aanleggen van Kennisnet niet doorging.

Eilander werd tijdelijk geschorst. Nadat de rechtbank in Den Haag in juni 2004 vaststelde dat van opzet geen sprake was bij de uitvoering van de afgesproken betalingsverplichtingen aan Jamby, en Eilander werd vrijgesproken, kon hij weer aan de slag bij Ictu.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1688295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×