Miljoenennota brengt op ict-vlak weinig nieuws

Dit artikel delen:

In de miljoenennota, die gisteren op Prinsjesdag bekend werd gemaakt, staat op ict-gebied weinig nieuws. Het overgrote deel van de beschreven plannen zijn al eerder aangekondigd of zijn een uitbreiding van eerdere gestarte projecten.

Zo trekt de overheid 31 miljoen euro uit om vliegvelden en spoorwegstations uit te rusten met camera’s. Minister Donner maakte eerder al bekend dat hij graag gebruik zou maken van slimme camera’s. Deze camera’s waarschuwen een beveiliger als zij iemand in de massa zich verdacht zien gedragen of als er verdachte items op het perron of luchthavenvloer blijven staan.

In de begroting van het ministerie van Justitie staat verder dat er meer aandacht wordt geschonken aan cybercrime. Het ministerie wil cybercrime deel laten uitmaken van de prestatiecontracten tussen ministers en politiekorpsen voor 2007 en 2008. Het Nationaal Platform Criminaliteitsbestrijding werkt aan de niet-strafrechtelijke bestrijding van cybercrime.

Het ministerie van Economische Zaken schrijft in haar begroting dat de Europese Commissie een aanpassing van de Europese regelgeving voorbereid op het gebied van telecommunicatie in 2008. EZ organiseert de inbreng hierbij van de Nederlandse telecommunicatiesector. De wensen van EZ op dit vlak zijn onder andere het gebruik van het frequentiespectrum minder strak vast leggen en minder hoge tarieven bij mobiel bellen in het buitenland.

Verder trekt de overheid het komende jaar meer geld uit om bèta- en techniekopleidingen te stimuleren. Het ministerie trekt daar een bedrag van 120 miljoen euro voor uit.

Minister Peijs van Verkeer & Waterstaat maakt veertig miljoen euro extra vrij voor de OV-chipkaart. Verder krijgt de belastingdienst van de overheid extra geld om de automatisering op orde te krijgen. Daarnaast streeft de overheid ernaar dat per 2007 65 procent van de dienstverlening elektronisch beschikbaar is. Het Burger Service Nummer dat binnenkort wordt ingevoerd kan de dienstverlening voor burgers op het internet verbeteren.

ICT~Office meldt in een persbericht dat zij te weinig daadkracht terugzien in de plannen van het kabinet rond innovatie en ict. De werkgeversorganisatie wil daarom dat er de komende jaren aan een Innovatie Akkoord wordt gewerkt waarin de duidelijke doelstellingen staan die in 2010 gehaald moeten zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-20T13:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.