ICANN zegt onafhankelijker te worden

Dit artikel delen:

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) zegt een grote stap genomen te hebben naar onafhankelijkheid. Verschillende landen vragen de ICANN al jaren haar banden los te maken van de Amerikaanse overheid.

In een net getekende overeenkomst met het Amerikaanse Department of Commerce krijgt de Amerikaanse regering minder invloed op de ICANN. De overeenkomst is getekend voor drie jaar, maar na achttien maanden zal de overeenkomst tussen de ICANN en het Department of Commerce opnieuw bekeken worden. Ook kan de ICANN onder de nieuwe overeenkomst werken aan haar eigen agenda. Het zal ook jaarlijks een rapport publiceren aan de Amerikaanse overheid in plaats van elk half jaar.

Volgens ICANN directeur Paul Twomey kan de nieuwe overeenkomst gezien worden als een indicatie dat de Amerikaanse overheid uiteindelijk de ICANN een private organisatie wil maken. “Onder de nieuwe overeenkomst zullen we verdere besprekingen voeren met senior officials, maar we zullen niet langer meer hoeven rapporteren aan de Amerikaanse regering”, zegt Twomey.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-03T11:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.