KPN koopt Gemnet en neemt belang in Gemnet CSP

Dit artikel delen:

Gemnet wordt overgenomen door KPN. Tot op heden waren de aandelen in handen van Gemnet Holding, een houdstermaatschappij met als aandeelhouders de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).

Naast de overname van Gemnet neemt KPN 50 procent van de aandelen over van de joint venture Gemnet CSP (Certification Service Provider). De overige 50 procent van Gemnet CSP blijft in handen van Getronics PinkRoccade. De acquisitie past in het streven van KPN om zijn positie in de publieke sector te versterken en zich meer toe te leggen op het aanbieden van integrale ict-oplossingen. Een paar jaar terug trachtte KPN zelf een eigen netwerk voor de overheid op te zetten, maar dat lukte niet. Een woordvoerder van het telecomconcern laat weten dat het niet de bedoeling is dat KPN gratis diensten aan gemeenten gaat aanbieden, zoals het dat bijvoorbeeld met gratis ADSL aan scholen wel heeft gedaan. "De overname is een commerciële activiteit."

Gemnet biedt overheden en maatschappelijke organisaties diensten om op elektronische wijze (vertrouwelijke) informatie uit te wisselen. Naast het verzorgen van data-uitwisseling via haar besloten en optimaal beveiligde netwerk zijn de activiteiten van Gemnet erop gericht om professionals binnen de publieke sector te ondersteunen met relevante informatie en elektronische communicatiediensten. De overheidsprovider werd in 1995 opgericht. Gemnet is gevestigd in Den Haag en er werken 25 medewerkers. De omzet over 2005 bedroeg ongeveer 13 miljoen Euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-09T13:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.