Zeven telco's gaan leveren aan de overheid

Dit artikel delen:

Zeven telecomaanbieders mogen de komende vier jaar hun diensten aanbieden aan 135 overheidsorganisaties. De aanbesteding is afgerond.

Vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en van de telecomaanbieders hebben een serie raamovereenkomsten getekend die samen goed zijn voor een omzet van ongeveer 240 miljoen euro.
 
De aanbesteding was opgedeeld in clusters. De overeenkomsten voor het cluster ‘vast’ zijn gegund aan KPN, TTG Netherlands en Versatel. Voor het cluster ‘mobiel’ zijn de overeenkomsten getekend met Belstore, Orange, Telfort en Vodafone. De tender voor ‘vast-mobiel’ werd gewonnen door KPN, Orange en Vodafone.
 
Overheidsorganisaties die van de overeenkomsten gebruik gaan maken zijn onder meer ministeries, agentschappen, gemeentes, zelfstandige bestuursorganen, onderwijs- en zorginstellingen. Om ervoor te zorgen dat de overeenkomstne niet alleen nu, maar ook in de toekomst marktconform zijn, wordt er na één jaar en na drie jaar onderzocht hoe de prijzen binnen de overeenkomsten zich verhouden tot de prijzen in de markt. Eventueel worden de prijzen dan aangepast.
 
De aanbesteding die nu is afgerond, maakt deel uit van een serie aanbestedingen die onder de noemer ‘OverheidsTelecom 2006’ in de markt worden gezet. Staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken is bijzonder tevreden met het resultaat: “We zijn de komende vier jaar verzekerd van kwalitatief goede telefoniediensten tegen tarieven die tot een aanzienlijke kostenbesparing kunnen leiden bij de deelnemende organisaties.”
 
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-12T10:13:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.